Corina Crețu: Trei proiecte de infrastructură rutieră pentru România, aprobate

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat finanţarea a trei proiecte de infrastructură rutieră, în care sunt investite 407 milioane euro din fondurile politicii de coeziune, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanţei Comisiei Europene din România. 

"Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiţi în construirea secţiunii dintre localităţile Dumbrava şi Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Reţelei transeuropene de transport (RTE-T), dar şi în infrastructura conexă (poduri, intersecţii, tunele...). Timpul necesar deplasării automobiliştilor între cele două oraşe va fi redus astfel cu o treime. Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secţiuni din drumul naţional 6, ce leagă oraşele Alexandria şi Craiova, în sud-vestul ţării, cu scopul de a ameliora securitatea rutieră şi de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de oră', se arată în document. 

De asemenea, aproximativ 9 milioane de euro vor finanţa construirea secţiunii de drum dintre oraşele Timişoara şi Lugoj, precum şi a unei variante ocolitoare în zona Timişoara. 

"Aceste proiecte, finanţate de Uniunea Europeană, au triplul obiectiv de a îmbunătăţi securitatea rutieră, de a contribui la dezvoltarea economică a regiunilor vizate şi de a consolida coeziunea teritorială din România", a declarat comisarul european pentru politică regională, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel