Urmărește emisiunea live



Coreea de Sud: Un nou proces în cazul Choi Soon-sil, prietena preşedintei demise Park Geun-hye

Prietena fostei preşedinte sud-coreene Park Geun-hye, destituită în urma unui răsunător scandal de corupţie, compare miercuri dimineaţă la Seul pentru acuzaţii de corupţie, relatează AFP, scrie Agerpres.

Choi Soon-sil a fost condamnată în februarie 2018 la 20 de ani de închisoare pentru abuz de putere, corupţie şi imixtiune în afacerile statului.

Prietenă apropiată a lui Park de zeci de ani, ea a fost găsită vinovată că s-a folosit de legăturile sale privilegiate cu fosta preşedintă pentru a deturna milioane de euro de la companii, între care gigantul Samsung.

În august, Curtea Supremă din Coreea de Sud a ordonat ca ea să fie rejudecată, la fel ca şi fosta preşedintă Park şi moştenitorul imperiului Samsung, Lee Jae-yongs.

Choi Soon-sil, în vârstă de 63 de ani, a respins aceste acuzaţii, negând că a jucat un rol influent în guvernul preşedintei Park. Ea a explicat că a ajutat-o pur şi simplu pe prietena ei şi că a dus o viaţă normală.

Avocaţii ei au solicitat ca fosta preşedintă sud-coreeană să fie citată ca martor la următoarea audiere. Încă nu a fost stabilită o dată pentru Park, care execută o condamnare de 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi abuz în serviciu.

Vicepreşedintele imperiului Samsung Electronics a compărut încă de săptămâna trecută, fiind citat în special pentru corupţie şi deturnare de fonduri.

Procesele în dosarele Lee şi Park au scos la lumină relaţii dubioase dintre clasa politică şi familii influente care deţin marile corporaţii ale ţării.

Choi Soon-sil este acuzată în special că a primit mită, inclusiv trei cai în valoare de 3,4 miliarde de woni (2,5 milioane de euro) oferiţi de grupul Samsung centrului de echitaţie al fiicei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel