Coreea de Sud: 19 studenţi, reţinuţi de poliţie la reşedinţa ambasadorului SUA la Seul

Nouăsprezece studenţi sud-coreeni au fost reţinuţi vineri, după ce un grup de tineri au intrat ilegal în incinta reşedinţei ambasadorului SUA la Seul, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters.

Grupul, care se identifică drept o coaliţie de studenţi progresişti, a postat pe contul său de Facebook fotografii în care unii dintre aceştia încercau să escaladeze zidul locuinţei ambasadorului Harry Harris cu ajutorul unor scări mobile.

Într-un videoclip separat, aparent difuzat în direct din interiorul reşedinţei, ei au acuzat Statele Unite că au solicitat o majorare de 500% a costurilor pentru întreţinerea a aproximativ 28.500 de soldaţi americani staţionaţi în Coreea de Sud. Studenţii purtau o pancartă pe care scria Părăseşte acest teritoriu, Harris.

Coreea de Sud şi SUA poartă în prezent în discuţii despre modul de împărţire a cheltuielilor de întreţinere a prezenţei militare a SUA.

"Nu vă mai amestecaţi în treburile noastre interne, au strigat studenţii, care au scandat de asemenea Plecaţi şi Nu avem nevoie de trupe americane, după care au fost reţinuţi de poliţie.

Ambasada SUA nu a reacţionat deocamdată la acest incident.

Un oficial al poliţiei a declarat pentru Reuters că 19 studenţi au fost duşi la o secţie de poliţie pentru a fi interogaţi.

În iunie, grupul a organizat o conferinţă pentru a-şi prezenta constatările cercetării despre realizările liderului nord-coreean Kim Jong Un, lăudându-l ca fiind un lider grijuliu şi influent.

Studenţii sud-coreeni au mai încercat să intre în incinta ambasadei SUA la Seul şi în ianuarie, fiind opriţi de poliţie.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel