Coreea de Nord: Tillerson, avertisment, după discursul lui Kim Jong Un

kim jong un
kim jong un

SUA sunt gata să ia loc la masa negocierilor cu Phenianul "fără condiţii prealabile", a declarat marţi şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, informează miercuri AFP şi Reuters.

"Nu este realist să spunem 'vom discuta cu voi doar dacă veţi veni la masa negocierilor gata să abandonaţi programul vostru' nuclear", a spus Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

Până acum, SUA afirmau că orice negociere nu poate viza decât denuclearizarea Peninsulei Coreea. "Ei au investit mult prea mult în aceasta", a estimat şeful diplomaţiei americane cu privire la dezvoltarea rachetelor intercontinentale şi a armelor nucleare de către regimul de la Phenian.

"Am spus, la nivel diplomatic, că suntem gata să discutăm imediat ce Coreea de Nord va dori să discute. Suntem gata să avem o primă reuniune fără condiţii prealabile", a spus Rex Tillerson.

Cu toate acestea, şeful diplomaţiei a subliniat, la fel ca înainte, că discuţiile nu pot interveni decât "într-o perioadă de calm". "Va fi dificil să vorbim dacă în mijlocul discuţiilor noastre veţi decide să testaţi o altă rachetă", a declarat el, amintind de numeroasele teste balistice şi nucleare nord-coreene din ultimele luni.

"Să ne întâlnim, să vorbim despre vreme dacă doriţi, sau să discutăm pentru a şti dacă este nevoie de o masă pătrată sau rotundă pentru a vă face plăcere. Dar cel puţin să ne vedem faţă în faţă şi apoi vom putea începe să elaborăm o foaie de parcurs pentru ceea ce dorim", a detaliat secretarul de stat american, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel