Coreea de Nord, rachetă balistică. Sărbătoare cu artificii la Phenian

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Coreea de Nord a sărbătorit vineri cu fast ultima sa lansare de rachetă balistică intercontinentală, în piețele publice având loc spectacole coregrafice și focuri de artificii, transmite AFP, care citează la rândul său o publicație oficială nord-coreeană.

Cotidianul Partidului Muncitorilor, Rodong Sinmun, a publicat pe prima pagină fotografii ce prezintă piața Kim Il-Sung (Kim Ir-Sen — n.red.), din Phenian, decorată cu portrete ale foștilor lideri ai țării și arhiplină cu soldați și cetățeni aplaudând frenetic.

"Sărbătorim călduros lansarea reușită a Hwasong-15, care a demonstrat restului lumii puterea Chosun (Coreea de Nord — n.red.)", se putea citi pe un banner din mulțime. "Trăiască generalul Kim Jong-Un, care a realizat marele nostru obiectiv de a deveni stat nuclear", scria pe un altul.

Chiar dacă Kim Jong-Un nu a participat la manifestări — el nu asistă de obicei la acest gen de evenimente—, adunarea de vineri a reunit cadre strategice ale armatei, guvernului și partidului, arată AFP.

Coreea de Nord a afirmat miercuri că și-a îndeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, după ce a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care pune în raza sa de acțiune "întreg continentul american".

După ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat "cu mândrie că, în cele din urmă, am ajuns să ne îndeplinim marea noastră misiune istorică, realizarea unei forțe nucleare de stat", potrivit agenției oficiale KCNA.

Vicepreședintele Comitetului Central al partidului, Pak Kwang-Ho, a anunțat mulțimea că, după tirul de miercuri, "nimeni nu poate să atenteze la suveranitatea noastră și la drepturile noastre de supraviețuire și dezvoltare", conform cotidianului oficial citat.

El a declarat de asemenea că Statele Unite au fost "șocate" de întărirea puterii nucleare a Coreei de Nord și ar putea fi tentate să încerce provocări "de bandiți".

Washingtonul a amenințat miercuri că, în caz de război, "regimul nord-coreean va fi distrus complet", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel