Coreea de Nord. Planurile de atac, furate de hackeri

Hackerii din Coreea de Nord au furat sute de documente militare clasificate, deținute de Coreea de Sud, inclusiv planuri operaționale detaliate în caz de război, care implică inclusiv operațiuni ale SUA.

Rhee Cheol-Hee, parlamentar al partidului de guvernământ, a declarat că hackerii au intrat în rețeaua militară a Sudului în septembrie anul trecut și au obținut acces la date sensibile de 235 gigaocteți, informează cotidianul Chosun Ilbo citat de Daily Mail.

Printre documentele scurse se află planurile operaționale în caz de război cu nordul și care includ proceduri pentru atacurile surpriză asupra liderului Kim Jong-Un.

Rhee, membru al comisiei parlamentare de apărare, nu a putut fi contactat pentru comentarii suplimentare, dar reprezentanții cabinetului au specificat că informațiile sunt corecte.

Informația vine pe fondul unor temeri sporite privind conflictul de pe peninsula coreeană, deoarece programul de arme al nordului a crescut în ultimele luni, când Phenianul a lansat mai multe rachete și a efectuat cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear în contradicție cu mai multe reguli ale ONU.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel