Coreea de Nord: Kim Jong Un anunță testarea unei arme noi

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui ''lansator de rachete multiplu la scară largă'', a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACT, relatează AFP.

După test, Kim a declarat că acest sistem nou dezvoltat este o mare armă şi ş-a exprimat marea sa apreciere faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC.

Statul major interarme din Coreea de Sud a descris sâmbătă acest test nord-coreean ca şi pe cel cu două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite, potrivit ACTC.

Coreea de Nord trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile, a declarat Kim citat de ACTC.

Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane. Aceste manevre s-au încheiat recent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel