Coreea de Nord atenționează Australia după gestul către SUA

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Coreea de Nord a atenționat Australia în legătură cu "acțiunile sale periculoase de raliere zeloasă la delirantele provocări politice și militare" ale SUA împotriva regimului de la Phenian.

"Provocările agravează situația din Peninsula Coreeană aflată într-o stare de nesiguranță", a anunțat agenția de presă nord-coreeană KCNA, potrivit agenției sud-coreene Yonhap.

"Ministrul de externe al Australiei și-a exprimat personal susținerea pentru situația în care SUA vor lua în calcul toate opțiunile, inclusiv folosirea forței împotriva Coreei de Nord", a subliniat KCNA.

Ministrul de externe și cel al apărării ai Australiei, Julie Bishop și Marise Payne au efectuat joi o vizită în localitatea Panmunjom situată la frontiera dintre Coreea de Sud și cea de Nord și apoi au avut întrevederi cu omologii lor sud-coreeni la Seul.

Cei patru miniștri au dat vineri publicității un comunicat în care i-au cerut Phenianului să se abțină de la acțiuni provocatoare și să renunțe la programele sale balistic și nuclear.

[citeste si]

"Dacă Australia va continua să urmeze SUA, exercitând presiuni militare, economice și diplomatice împotriva Coreei de Nord în pofida atenționărilor repetate, ea nu va putea evita un dezastru", a atenționat KCNA, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel