Coreea de Nord a BOMBARDAT o unitate militară sud-coreeană

Coreea de Nord a bombardat, joi, o unitate militară sud-coreeană aflată în zona vestică a graniţei intercoreene, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând surse militare, relatează AFP.

Incidentul vine în contextul în care peste 50.000 de soldaţi sud-coreeni şi americani au demarat luni un exerciţiu militar la scară largă, în cursul căruia simulează un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o "declaraţie de război" şi a ameninţat cu o reacţie militară puternică.

Citește și: Este o "declaraţie de război"

Exerciţiul anual Ulchi Freedom, despre care Ministerul Apărării a precizat că va dura până la 28 august, este în mare parte simulat pe computer, dar tot implică participarea a 50.000 de soldaţi sud-coreeni şi a 3.000 de militari americani.

Phenianul consideră aplicația Ulchi Freedom şi alte exerciţii anuale americano-coreene drept provocatoare şi a ameninţat cu "cea mai puternică reacţie militară", dacă manevrele de anul acesta nu vor fi anulate.

"Astfel de exerciţii militare la scară largă sunt aproape o declaraţie de război", a afirmat săptămâna trecută Comitetul pentru Reunificarea paşnică a celor două Corei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel