Copil, accident grav la grădiniță. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Ema Apostu / 07 dec 2017 / 17:27 Salveaza PDF Comentarii

Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt să ia măsuri pentru securizarea tuturor unităţilor de învăţământ, după ce o fetiţă a căzut de la primul etaj al unei grădinițe.

Aceste recomandări au fost emise după ce Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, urmare a unui articol apărut în presa locală în 13 aprilie, în care se relata că o fetiţă de cinci ani care frecventează grupa mijlocie a unei grădiniţe din Slatina a căzut de la etajul I al clădirii în care funcţionează unitatea de învăţământ, pentru că uşa de la baie s-a blocat, iar copilul, panicat, a încercat să găsească altă ieşire. 

Avocatul Poporului a făcut demersuri către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi s-au demarat procedurile disciplinare, iar unitatea de învăţământ a luat măsura securizării ferestrei de la care a căzut copilul.

Consiliul de administraţie al Grădiniţei cu Program Prelungit nr.2 a hotărât constituirea comisiei de cercetare preliminară a faptelor cu caracter disciplinar şi educatoarea grupei frecventată de fata care a căzut de la fereastră a fost sancţionată cu avertisment, iar îngrijitoarea a fost sancţionată tot cu avertisment şi a fost încadrată pe un alt post, în care nu mai interacţionează cu copii. 

Grupele de grădiniţă au fost mutate în altă locaţie deoarece s-a constatat că locaţia în care grupele cu program normal îşi desfăşurau activitatea instructiv-educativă nu prezintă securitate. Totodată, au fost demarate lucrări pentru aducerea locaţiei respective la standardele conforme. 

O altă măsură luată după incidentul menţionat este dotarea clădirii grădiniţei cu pază exterioară şi interfon, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28