Controversă Rusia, listă Comisia Europeană. Weber, surprinsă de răspunsul primit de la Jurova: Chestiuni de o gravitate majoră

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber, europarlamentar ALDE, a prezentat răspunsul pe care l-a primit din partea comisarul european pentru Justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, la o întrebare extrem de importantă.

Renate Weber, europarlamentar ALDE, a spus că a întrebat Comisia Europeană de ce nu a inclus Rusia pe lista țărilor terțe cu un grad ridicat de risc care au deficiențe strategice în cadrul regimurilor lor de combatere a spălarii banilor și a finanțării terorismului, în pofida evidențelor.

Răspunsul primit de la Jurova:

”La 13 februarie 2019, Comisia a adoptat o lista a tarilor terte cu „deficiente strategice in cadrele lor de combatere a spalarii banilor si a finantarii terorismului".

Crearea acestei liste este un raspuns binevenit la o serie de scandaluri legate de spalarea de bani care implica bancile europene. De exemplu, Danske Bank a fost acuzata de spalarea a peste 200 de miliarde EUR in fonduri provenite din Rusia la sfarsitul anului 2018.

In mod similar, in 2014 a fost descoperit un asa-numit mecanism de spalare de bani („laundromat") care a implicat o retea globala de banci si in temeiul caruia au fost mutate 20 de miliarde USD din Rusia prin Moldova. Dar, in mod paradoxal, Rusia nu se afla printre cele 23 de tari intrate in vizorul Comisiei. De ce a luat de fapt Comisia decizia de a nu include Rusia pe lista tarilor terte cu un grad ridicat de risc care au deficiente strategice in cadrul regimurilor lor de combatere a spalarii banilor și a finantarii terorismului, in pofida evidentelor? Asta am vrut si eu sa aflu impreuna cu mai multi colegi cand am luat decizia de a trimite aceasta intrebare Comisiei, iata si raspunsul primit de la Comisarul Jurova! Dar inainte, nu pot sa nu remarc faptul ca, inca o data, Uniunea se arata mai mult decat blanda si ingaduitoare cu Rusia, chiar daca vorbim de chestiuni de o gravitate majora:

(w670) Rusia”, a scris Renate Weber pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel