Cont închis pe Twitter. Adept al teoriilor conspiraţioniste

Twitter a închis conturile unei personalităţi mediatice afiliate extremei drepte, cunoscută pentru teorii conspiraţioniste.

Compania Twitter a anunţat joi că suspendă definitiv conturile 'conspiratorului' american Alex Jones, la o zi după difuzarea de mesaje şi imagini video considerate că încalcă regimul intern al reţelei sociale, informează vineri AFP. Fondator al InfoWars, un site al cărui cont pe Twitter a fost de asemenea închis, Alex Jones este o personalitate mediatică afiliată extremei drepte, devenit celebru pentru afirmaţiile şi teoriile sale conspiraţioniste.

Contul lui personal a fost blocat o săptămână în august, chiar dacă a mai putut fi consultat de circa 900.000 de abonaţi. La vremea lor, Apple, YouTube, Spotify şi Facebook au suspendat conturile conspiraţionistului, acuzat că a promovat un 'discurs al urii' şi a încălcat regulile acestor platforme. Această suspendare intervine la o zi după ce Administraţia americană a anunţat că va urmări eventualele încălcări ale libertăţii de exprimare de către marile reţele sociale, acuzate că cenzurează vocile conservatoare în avantajul opiniilor liberale.

Trump denunță cenzura

Recent, preşedintele Donald Trump a denunţat 'cenzura' la adresa ideilor republicane pe reţelele sociale. Alex Jones, un polemist de 44 de ani care operează din Texas, a devenit o celebritate a extremei drepte americane, după ce a pretins că atacul de la Sandy Hook din 2012, în care au fost împuşcaţi mortal 26 de oameni, dintre care 20 de copii, într-o şcoală elementară, a fost o punere în scenă.

El a evocat numeroase alte teorii conspiraţioniste, printre care şi cele că atacurile din 11 septembrie au fost comandate de guvernul american sau zvonul 'pizzagate', în care a amestecat o presupusă reţea de pedofili, o pizzerie din Washington şi mediul democrat, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel