Consultare înainte de demiterea lui Voiculescu. Kelemen Hunor: Premierul a avut răbdare uriașă

Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS și spune că a existat o consultare înainte de demiterea ministrului Sănătății.

Vicepremierul Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS care solicită demisia premierului Florin Cîțu după ce acesta l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, scrie Mediafax. A existat consultare, iar premierul a avut o răbdare uriașă, mai spune liderul UDMR.

„Nu este adevărat că nu a fost o consultare chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece și premierul. A avut o răbdare uriașă. Premierul a făcut ședințe de Guvern pentru Ministerul Sănătății ori de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Era vorba despre sănătate. Și dimineața, și seara, și luni, și duminică, și sâmbătă, și on-line, și fizic. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat coaliția, că nu a încercat premierul”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Reprezentanții USR-PLUS ”s-au pripit”

Vicepremierul mai spune că reprezentanții USR-PLUS s-au pripit când au cerut demisia lui Florin Cîțu și susține că solicitarea nu poate fi acceptată.

„Ori suntem de acord că avem un set de valori comune așezate într-un program de guvernare asumat de o coaliție și atunci mergem mai departe, ori chiar nu suntem pregătiți să guvernăm țara Punct. Sunt convins că și ei dacă gândesc într-o astfel de logică, de a menține asemenea cerere, o să-și dea seama că s-au cam pripit și nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Deci, nu se poate accepta”, a precizat vicepremierul.

Criza a apărut după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premier. Ministrului i s-au reproșat gafele făcute în timpul mandatului și faptul că nu l-a informat pe șeful Guvernului despre apariția unui ordin privind carantina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel