SMS-urile în timpul traversării, interzise. Amenzi de până la 250 de dolari

Florin Răvdan / 17 mai 2019 / 22:55 Salveaza PDF Comentarii
sms
Descriere foto: sms

O lege în premieră este propusă de consilierii din New York. Potrivit acestora, pentru că numărul accidentelor rutiere în creştere, pietonii care mai traversează strada în timp ce scriu mesaje pe telefon ar urma să fie amendaţi de poliţie. Amenzile vor începe de la 25 de dolari, dar ar putea ajunge până la 250 de dolari, în funcţie de numărul de abateri. 

"Să te plimbi şi să dai mesaje în acelaşi timp este ceva obişnuit acum, dar este în acelaşi timp extrem de periculos. Motivul este simplu: telefoanele ne iau capacitatea de a fi atenţi. În ultimii ani, telefoanele inteligente au devenit o obişnuinţă pentru adulţi şi adolescenţi deopotrivă, dar numărul accidentelor a crescut alarmant", se arată în documentul iniţiat de reprezentanţii aleşi din cartierul Queens. 

Dacă proiectul ar trece, nu ar fi vorba doar de telefoanele mobile, ci de toate dispozitivele electronice portabile. 

Cum se poate scăpa de amendă 

 

Există însă şi excepţii. Dacă mesajul este destinat medicului sau apare într-o situaţie de urgenţă, amenda nu mai poate fi aplicată. De asemenea, potrivit iniţiatorilor, poliţiştii şi pompierii sunt şi ei exceptaţi de la aplicarea acestei reguli când sunt în timpul serviciului. 

La prima abatere, amenda ar fi între 25 şi 50 de dolari, însă de la a doua abatere, cuantumul acesteia creşte de la 100 la 250 de dolari. 

Un raport al Asociaţiei pentru siguranţă pe străzi a relevat că doar în New York 6000 de pietoni au fost ucişi doar în 2017 de maşini, în timp ce pentru copii de la 5 la 19 ani, accidentele rutiere sunt pe locul cinci în topul cauzelor deceselor. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24