Consilierul Bolton, anunț șoc: momentul culminant al întâlnirii Trump - Putin

Trump si Putin
Trump si Putin

John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, a declarat că îi este 'greu să creadă' că preşedintele Vladimir Putin nu a ştiut nimic despre amestecul rus în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

Acesta a declarat că acest lucru este greu de crezut. "Unul dintre obiectivele acestui summit este ca preşedintele (Trump) să-l poată privi în ochi pe preşedintele Putin şi să-l întrebe despre acest lucru", a declarat duminică Bolton în emisiunea This Week a postului american ABC.

Bolton a făcut aceste declaraţii cu o zi înainte ca Trump şi Putin să aibă prima lor întâlnire bilaterală, programată pentru luni la Helsinki. El a explicat că, în urmă cu câteva săptămâni, când pregătea întrevederea dintre cei doi lideri, a vorbit despre amestecul Rusiei cu însuşi preşedintele Putin, care 'a spus răspicat că statul rus nu a fost implicat'.

Totuşi, Bolton a apreciat că 'rămâne de văzut ce zice' Putin după ce un mare juriu federal din SUA a inculpat vineri 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016.

Întrebat dacă această decizie a justiţiei vine într-un moment prost pentru Trump, înainte de întâlnirea cu Putin, Bolton a apreciat că decizia 'consolidează poziţia (lui Trump) în negocieri şi demonstrează că justiţia americană este conştientă de eforturile ruse de a se amesteca în alegeri'. 'Cred că preşedintele (Trump) poate pune pe masă acest subiect şi să spună: acesta este un subiect serios', a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel