Confruntări violente la Cairo. Bilanţul:3 morţi şi 257 de răniţi

cairo
cairo

Forţele de ordine egiptene au preluat controlul sâmbătă dimineaţă în zona din apropierea Guvernului de la Cairo unde confruntările violente de vineri, care au continuat până noaptea târziu, s-au soldat cu cel puţin trei morţi, potrivit unui nou bilanţ.

Importante efective de soldaţi şi poliţişti au blocat accesul în acest sector, desfăşurând garduri de sârmă ghimpată, la câteva sute de metri de piaţa Tahrir, care a rămas deschisă traficului, informează Mediafax.

Confruntările între manifestanţi ostili puterii militare şi forţele de ordine s-au soldat cu trei morţi şi 257 de răniţi în acest sector, unde se află numeroase clădiri oficiale, potrivit unui nou bilanţ difuzat de televiziunea publică.

Aceste confruntări au început vineri dimineaţă, între forţele de ordine şi manifestanţi care campau de la sfârşitul lui noiembrie în faţa sediului Guvernului, pentru a protesta faţă de numirea de către armată a unui premier, Kamal el-Ganzuri, care a mai fost şef al Guvernului în timpul preşedinţiei lui Hosni Mubarak.

Confruntările s-au produs în condiţiile în care ţara este angajată de la 28 noiembrie în alegeri legislative, până în prezent dominate de formaţiunile islamiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel