Conflict între conducerile UDMR Mureş şi Târgu Mureş pentru că organizaţia locală nu a trecut în opoziţie în CL

Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, a reproşat public conducerii organizaţiei Târgu Mureş a Uniunii că nu a trecut în opoziţie în cadrul Consiliului Local al municipiului atunci când i s-a cerut, votând hotărâri favorabile conducerii oraşului, în timp ce liderul UDMR Târgu Mureş, deputatul Vass Levente, susţine că atitudinea sa şi a consilierilor locali este un semn de bună convieţuire.

"Urmăresc cu grijă ceea ce se întâmplă în jurul UDMR Târgu Mureş. Pentru noi a devenit limpede că în cadrul organizaţiei locale există tensiuni pe care trebuie să le rezolvăm rapid, eficient şi cu rezultate. Trebuie să facem şi vom face ordine în organizaţie! Importanţa Târgu Mureşului este dincolo de graniţele administrative ale acestuia. Nu ne putem permite ca interesele celei mai mari comunităţi maghiare din Transilvania să aibă de suferit pentru că câţiva politicieni locali îşi limitează viziunea la propriile ambiţii politice. (...) Conducerea UDMR Târgu Mureş a desconsiderat semnalele opiniei publice târgumureşene, avertismentele organizaţiei judeţene în legatură cu hotărârile de consiliu local favorabile conducerii oraşului, apelul preşedintelui UDMR din 14 martie în care a propus retragerea în opoziţie a consilierilor locali. Acum putem vedea rezultatele acestui comportament", a arătat Peter Ferenc, într-o postare pe pagina de socializare a UDMR Mureş.

Potrivit liderului UDMR Mureş, există semnale care arată că anul viitor "se poate întâmpla o schimbare în conducerea oraşului" şi că după 20 de ani de "eră Florea" (primarul din Târgu Mureş - n.r.) Uniunea trebuie să se asigure că este iniţiatoarea schimbării, nu doar să asiste.

"Consider că Târgu Mureş merită mai mult! Din toate punctele de vedere. Maghiarimea din Târgu Mureş poate fi din nou o comunitate politică puternică şi unită. Drumul până acolo trebuie pietruit de către noi, politicienii UDMR", a precizat liderul UDMR Mureş.

Preşedintele UDMR Târgu Mureş, deputatul Vass Levente, a declarat joi, pentru AGERPRES, că există într-adevăr o presiune din partea organizaţiei judeţene asupra organizaţiei locale, dar că Peter Ferenc trebuie să înţeleagă că nu trebuie să se politizeze în permanenţă.

"UDMR Mureş nu doreşte ca UDMR Târgu Mureş să fie şi să lucreze pe propriile picioare, din păcate. Pot să enumăr o grămadă de simptome de sindroame, dar nu are rost, ar fi un lung şir de enumerat. Domnul Peter Ferenc trebuie să înţeleagă că în Târgu Mureş nu se mai poate politiza tot timpul cum încerca UDMR Mureş să sugereze predecesorilor mei, numai şi numai cu frustrări de partea maghiară. Nu se poate cu frustrare şi cel mai bun semn de convieţuire din 2020 încolo va fi că actuala conducere a UDMR Târgu Mureş a reuşit, în 2016-2020, să se înţeleagă în unele lucruri importante ale urbei, nefăcând altceva decât să accepte autoritatea unui primar ales cu vot democratic, fie el român sau maghiar. Iar rezultatele sunt de partea noastră", a declarat Vass Levente.

Cât despre solicitarea conducerii UDMR de retragere în opoziţie a consilierilor locali din Târgu Mureş, Vass Levente a spus că nu a primit niciun document în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel