Rusia vorbește de o „dinamică pozitivă” a epidemiei. Care ar putea fi adevărul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul rus Mikhail Mishustin a transmis că epidemia de coronavirus din Rusia are „dinamici pozitive", în timp ce zeci de regiuni încep să ridice restricțiile și permit afacerilor să se redeschidă.

Premierul rus Mikhail Mishustin a transmis că epidemia de coronavirus din Rusia are „dinamici pozitive", în timp ce zeci de regiuni încep să ridice restricțiile și permit afacerilor să se redeschidă, conform The Guardian.

„Situația coronavirus din țara noastră rămâne complicată, însă încă putem să spunem că am reușit să încetăm creșterea de noi cazuri", a spus premierul, într-o conferință online de luni. „Vorbind precaut, zic că avem o dinamică pozitivă".

Prim-ministrul adjunct, Tatyana Golikova, a spus că rata de creștere a bolii a scăzut cu 23,4% în toată Rusia și cu 47,5% în Moscova. Luni, țara a înregistrat 8.926 de cazuri noi, cel mai scăzut număr de săptămâni întregi.

Care ar fi, de fapt, adevărul?

Cu toate acestea, îngrijorările despre adevărata rată a morții au apărut după ce Dagestan și alte zone au raportat sute de morți de pneumonie, multe dintre care au fost apărut la infectați, însă nu au fost adăugate la numărul oficial din cauza standardelor de autopsie ale Rusiei. Țara a înregistrat doar 2.722 de morți provocate de boală.

Ministrul local al Sănătății din Dagestan, o regiune sudică din Rusia cu 3 milioane de locuitori, a spus că doar 29 de oameni au murit de Covid-19, în timp ce alți 657 au murit dintr-o „pneumonie dobândită în comunicate", o boală de obicei dezvoltată de cei care se îmbolnăvesc de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel