Conducerea companiei Porsche, suspectată de fraude

Percheziţii au avut loc, marţi, la sedii din Stuttgart şi Weissach ale companiei auto Porsche, afirmă surse citate de agenţia de presă DPA şi de publicaţia Der Spiegel, citează Mediafax.

Conform unor surse judiciare, şase membri ai conducerii companiei Porsche sunt suspectaţi de fraude. Ancheta este coordonată de Parchetul din landul Baden-Württemberg. Potrivit site-ului de ştiri Manager-Magazin.de, investigaţia vizează angajaţi suspectaţi că ar fi fraudat Grupul auto Porsche.

Ancheta se pare că este disjunsă din cea începută în luna aprilie privind scandalul noxelor. 

Pe 18 aprilie, Poliția germană a efectuat raiduri asupra proprietăților legate de doi directori executivi ai Porsche și un ex-angajat al constructorului de mașini de lux, ca parte a unei anchete de fraudă legată de scandalul de înșelăciune a emisiilor de motorină, au declarat procurorii.
Procurorilor din Stuttgart și Munchen li s-au alăturat circa 160 de ofițeri de poliție în scotocirea a "10 locații" în statele Baden-Württemberg și Bavaria, a declarat într-o declarație procuratura din Stuttgart.

Scandalul noxelor

Cele trei persoane anonime sunt în curs de investigare pentru suspiciune de fraudă și publicitate falsă care rezultă din manipularea tratării gazelor de eșapament în vehiculele diesel fabricate de Porsche.

"Cei trei acuzați sunt reprezentați de un membru al consiliului executiv al Porsche și de un senior manager. Cel de-al treilea acuzat nu mai lucrează pentru Porsche", au spus procurorii.

Porsche a confirmat raidurile într-o declarație către AFP, adăugând că au loc căutări la birourile companiei din orașul sud-vestic Stuttgart, precum și la birourile Audi din Ingolstadt.

Ambele mărci de lux sunt deținute de compania mamă Volkswagen.

"Audi AG și Porsche AG cooperează pe deplin cu autoritățile de investigare", a declarat un purtător de cuvânt al Porsche.

Vezi și: Porsche, prins cu probleme grave. Instanța a decis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel