Concert Piața Universității: Profesor de la Facultatea de Istorie, mesaj pentru Firea

Activitatea profesorilor și studenților de la Universitate este perturbată de evenimentele și concertele organizate în Piața Universității. 

În luna februarie profesorii Facultății de istorie i-au cerut, într-o scrisoare deschisă, primarului general Gabriela Firea să pună capăt acestei situații, însă lucrurile au rămas fără niciun rezultat. 

Dacă activitatea cadrelor didactice și studenților de la Facultatea de Istorie este perturbată de luni bune de evenimentele organizate de Primăria Capitalei, situația a ajuns în punctul culminant în ajunul Zilei Europei, sărbătorită pe 9 mai, când Primăria organizează un concert în imediata apropiere a Facultății de Istorie.

Cu doar o zi înaintea evenimentului, din cauza zgomotului asurzitor din timpul probelor pentru concert, s-a ajuns la situația fără precedent ca un curs să fie anulat. 

Ecaterina Lung, profesor universitar specializat pe Evul Mediu în cadrul Facultății de Istorie, a tras un semnal de alarmă pe pagina personală de Facebook, precizând că ”în aproape 25 de ani de experiență didactică, este pentru prima oară când trebuie să anulez un curs”.

”În aproape 25 de ani de experiență didactică, este pentru prima oară când a trebuit să anulez un curs pentru că nu mă mai înțelegeam cu studenții. Adică nu ne mai puteam auzi unii pe alții din cauza vacarmului din Piața Universității, de la statui, unde stațiile de amplificare răgeau la maximum, cu ocazia probelor de microfon pentru nu știu ce concert.

Asta în timpul cursurilor pe care noi ar fi trebuit să le ținem la Facultatea de Istorie. Mulțumim din inimă Primăriei Generale a Bucureștiului și doamnei Primar General, Gabriela Firea, pentru considerația deosebită arătată învățământului”, a transmis Ecaterina Lung. 

Neplăcutul eveniment a avut loc în situația în care pe finalul lunii martie cadrele didactice ale Facultății de Istorie i-au cerut, într-o scrisoare deschisă, primarului general Gabriela Firea să pună capăt acestei situații. Desigur, fără niciun rezultat.

"De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii", organizat în acest moment în Piața Universității. Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație, atât în rândul studenților, cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic".

(...)

Vă solicităm luarea de urgență a măsurilor de interzicere a oricăror activități sonore desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00 și, prin aceasta, respectarea actului educațional pe care Universitatea din București îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864”, se arăta în scrisoarea deschisă semnată de profesorii Facultății de Istorie în 28 februarie 2017.

Concertul organizat de Primăria Capitalei în Piața Universității, în imediata apropiere a Facultății de Istorie, reunește formații precum O-zone, Inna, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi și Akcent. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel