Concert Piața Universității: Decanul Facultății de Istorie, mesaj pentru Firea

Decanul Facultății de Istorie i-a răspuns Gabrielei Firea. Florentina Nițu consideră că nu există nicio ”ceartă”, ci mai degrabă o încercare de dialog cu primarul Capitalei, dar solicită ”respect pentru actul didactic”.  

Activitatea profesorilor și studenților de la Universitate este perturbată de evenimentele și concertele organizate în Piața Universității. 

În luna februarie profesorii Facultății de istorie i-au cerut, într-o scrisoare deschisă, primarului general Gabriela Firea să pună capăt acestei situații, însă lucrurile au rămas fără niciun rezultat. 

”S-a întâmplat ceva pe drum și pare că a fost deturnat sensul evenimentelor culturale din stradă. Rolul lor nu este să aducă în poziție de confruntare categorii de populație. Toți suntem bucureșteni. Iar Universitatea din București face parte din peisajul cultural bucureștean de aproape 153 ani.

Am fost întrebată astăzi de presă care este poziția mea față de ”cearta” cu doamna primar Firea. Nu cred ca a fost o ceartă, mai mult o încercare de dialog din partea mea. Am cerut doamnei primar respect pentru actul didactic si am invitat-o politicos în Facultatea de Istorie pentru a auzi concertul din piață prin urechile studenților și profesorilor.

Am primit în schimb slogane bombastice despre dorința bucureștenilor. De asemenea, m-a intrebat, printre altele, ce soluție propunem. Daca citea petiția adresată de profesorii și studenții facultății la sfârșitul lunii februarie ar fi aflat probabil... Multumesc colegilor și studenților pentru implicare!”, a transmis Florentina Nițu, Decanul Facultății de Isotrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel