Colegul lui Severin din scandalul șpăgii în PE, condamnat la patru ani de detenție

ernst strasser dc
ernst strasser dc

Implicat în scandalul șpăgii alături de fostul europarlamentarul român Adrian Severin, austriacul Ernst Strasser a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. 

Fostul eurodeputat Ernst Strasser a fost judecat pentru luare de mită, în scopul promovării unor amendamente din legislația europeană. Conservatorul din Partidul Popular Austriac a fost demascat de către reporterii Sunday Times, care au filmat pe ascuns un flagrant, în timp ce se pretindeau a fi membri unui grup de lobby, transmite BBC.

Ernst Strasser a respins permanent toate capetele de acuzare pentru corupţie. "Clientul meu a avut suspiciuni de la început asupra interlocutorilor, apreciind că ar putea fi membri ai serviciilor secrete, dar a decis să îşi joace rolul până la capăt pentru a-i demasca", a declarat avocatul său, Thomas Kralik. Judecătorul cazului său s-a arătat uimit de această afirmație, pe care "niciun tribunal din Austria nu ar crede-o".

Strasser, în vârstă de 56 de ani, a fost acuzat de către Alexandra Maruna, unul dintre procurori, că a prejudiciat politicile europene și merită să fie pedepsit pentru că a abuzat de încrederea oficialilor aleși.

Alături de austriac, în martie 2011 au fost filmați cu camera ascunsă alți doi eurodeputați, printre care și românul Adrian Severin. Cei trei au acceptat să prezinte amendamente dedicate unui grup de lobby în schimbul unor sume de până la 100.00 de euro pe an.

O anchetă în acest caz a fost deschisă şi in România. În 18 iulie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Strasser a fost ministru al Internelor în Austria din 2000 până în 2004 și în membru al Parlamentului European din 2009 până în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel