Codrin Ștefănescu, tranșant după decesul judecătorului Mustață: Eu sunt unul dintre aceștia

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu consideră că „moartea judecătorului Stan Mustață ridică foarte multe întrebări” care au nevoie de răspunsuri cât mai urgente.

„Moartea judecătorului Stan Mustață ridică foarte multe întrebări legitime la care trebuie dat urgent un răspuns. În mod obligatoriu opinia publică trebuie informată foarte repede şi foarte corect în legătură cu acest eveniment absolut îngrozitor.

Decesul fostului judecător Stan Mustață, în contextul în care cunoaștem și cum a fost băgat la pușcărie, și pentru ce - mai ales că a fost cel care s-a opus anihilării unui întreg lot de oameni în dosarul Telepatia -, crează foarte multe suspiciuni care trebuie lămurite urgent.

Anchetă

Este foarte important ca ancheta ce se va derula în legătură cu motivele mutării fostului judecător, în toiul nopţii, dintr-un penitenciar în altul, în legătură cu cine a semnat, cine a fost complice şi cine a dat acele ordine, să fie urmată şi de o amplă anchetă referitoare la condamnarea judecătorului Stan Mustaţă. Adică, a influenţei extrem de toxice a binomului Coldea - Kovesi în arestarea fostului judecător din dosarul lui Dan Voiculescu.

Pentru că urmare acestei tregedii, pentru care unii cu siguranţă vor răspune, s-a reliefat în rândul opiniei publice ideea că în sistemul penitenciar din România există două tipuri de angajaţi. Pe de o parte, gardienii care muncesc în niște condiții la fel de inumane ca cele ale deținuților, care sacrifică timp din sânul familiei, ani din viață pentru ore suplimentare şi care rămân totuşi oameni şi care acţionează în limitele legii. Iar pe de altă parte existenţa unor călăi, foarte puțini la număr, care continuă, ca exponenţi ai statului paralel, să execute ordinele inumane primite şi care, cu siguranţă, beneficiază în continuare de anumite privilegii şi avantaje din partea acestuia.

Aceasta este iarăși o problemă care trebuie lămurită foarte, foarte urgent, iar românii, în mod evident, așteaptă aceste răspunsuri. Eu sunt unul dintre aceștia”, a transmis Codrin Ștefănescu, joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel