Alertă meteo. Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, vijelii și grindină

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de ploi însemnate cantitativ și vijelii pentru nouă județe. În același timp, va fi în vigoare o avertizare de Cod Galben pentru 24 de județe. 

Avertizarea de Cod Galben intră în vigoare miercuri, la ora 12:00, și este valabilă până joi, la ora 18:00. Meteorologii transmit că în intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp.

VEZI și: Alertă de ploi, vânt puternic și grindină. Meteorologii au emis Cod Galben pentru 26 de județe, până joi 

Avertizarea de Cod Portocaliu intră în vigoare tot miercuri, dar la ora 16:00 și ține până joi, la ora 02:00.  În judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervalul menţionat se vor cumula local peste 60...70 l/mp. Meteorologii spun că va ploua în două zile cât într-o lună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel