Alertă de ploi, vânt puternic și grindină. Meteorologii au emis Cod Galben pentru 26 de județe, până joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, două atenţionări Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, vânt puternic și grindină, valabile în 26 de judeţe. 

Primul cod galben intră în vigoare, marți, la ora 23:00 și este valabil până miercuri, la ora 12:00. Este valabil pentru un număr de opt judeţe din sud-vestul ţării.

Vremea rea se extinde de miercuri la prânz până joi după-amiază la ora 18:00 în 26 de judeţe.

Astfel, în intervalul 13 mai, ora 23:00 - 14 mai, ora 12:00, instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-vestul ţării şi în zona deluroasă şi montană din regiunile sudice, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor cumula local 25 l/mp.

VEZI și: Frig și ploi. Prognoza meteo pentru două săptămâni pe regiuni

Potrivit ANM, în intervalul 14 mai, ora 12:00 - 15 mai, ora 18:00, instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi în zonele de deal şi de munte, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 25-30 l/mp şi izolat peste 50-60 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel