"Școala de atentate". Autoritățile afgane spun că au identificat țara unde se pregătesc atacurile sângeroase

siria
siria

Oficiali afgani au oferit pakistanezilor 'dovezi' care arată că recentele atentate comise în Afganistan, soldate cu peste 150 de morţi şi 250 de răniţi, au fost pregătite în Pakistan, referindu-se în special la madrasa (şcoli coranice) şi universităţi suspectate de implicare, a declarat joi ministrul de interne afgan Wais Ahmad Barmak, relatează AFP. 

Guvernul şi preşedintele Afganistanului se află sub presiune publică după patru atacuri sângeroase comise în zece zile, dintre care trei au avut loc la Kabul. 

O delegaţie condusă de ministrul de interne Wais Ahmad Barmak şi de directorul serviciilor de informaţii afgane (NDS), Mohammad Masoom Stanekzai, s-a deplasat miercuri în Pakistan pentru a se întâlni cu premierul Shahid Khaqan Abbasi, cu oficiali ai armatei şi cu şeful ISI, serviciile de informaţii militare pakistaneze, acuzate de legături strânse cu talibanii afgani şi cu reţeaua insurgentă afiliată Haqqani. 

Potrivit ministrului de interne afgan, 'informaţiile obţinute arată că atacurile au fost planificate în regiunea Chaman' din Baluchistan (sud-vestul Pakistanului), unde 'talibanii dispun de centre de antrenament'. 

'În plus, există moschei, madrasa, în Pakistan. Le-am prezentat dovezi (oficialilor pakistanezi) şi, de fiecare dată, i-am întrebat ce intenţionează să facă', a spus ministrul. 

Şeful NDS a menţionat de asemenea o 'listă de nume transmisă Pakistanului, păstrată confidenţială pentru a nu afecta ancheta' privind persoanele suspecte. 

'Este clar că atentatele comise în Afganistan sunt decise şi pregătite de cealaltă parte a frontierei, unde comunitatea internaţională ştie că insurgenţii dispun de baze sigure', a spus Stanekzai, care a anunţat sosirea unei delegaţii pakistaneze sâmbătă la Kabul pentru a răspunde acestor solicitări. 

Ambasada Pakistanului la Kabul a afirmat la rândul său că informaţiile furnizate 'sunt în curs de examinare pentru a li se verifica autenticitatea', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel