Coabitare Iohannis-Dăncilă. Chirieac: Să nu se facă aşa ceva! Ne-am săturat

Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

În contextul pactului de coabitare dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Bogdan Chirieac, analist politic, a făcut câteva precizări, printr-o intervenție telefonică la Antena 3.

"Dacă pasul de coabitare se face prin gentlemen`s agreement, în interiorul legilor existente votate în Parlament, este în perfectă regulă. Să ne rugăm să se pună capăt războiului româno-român. Dacă doamna Viorica Dăncilă începe să semneze acte de coabitare cu Iohannis, cum a făcut Ponta (...), atunci să nu se facă aşa ceva.

Un document scris, în afara legilor ţării, nu va face altceva decât să consfinţească victoria pentru încă şase ani a statului subtern. Este esenţial acest lucru. Încheierea războiului, da, discuţia faţă de procurori, înaltă trădare, aici chiar nu are ce cauta această discuţie între doi distinşi oameni politici (...)

După victoria pe teren, când Băsescu a rămas guvernator al României, în 29 iulie 2012, s-a semnat actul de coabitare care a consfinţit decesul democraţiei în România. Acum ce facem? A, dacă este o discuţie clară, în limitele legii, în care să se spună "domnule preşedinte, nu mai atacaţi în permanenţă, daţi drumul legilor! Doamna Dăncilă, în materie de politică externă, consultaţi-vă cu preşedintele. Hai, să stăm la masa amândoi, în materie de securitate, faţă de ce se întâmplă la Marea Neagră. Dar acest lucru se petrece în interiorul legilor".

Este esenţial să se întâmple acest lucru. Puneţi capăt războiului, că este an Centenar! Ne-am săturat, suntem singura ţară care o ţine numai pe cătuşe şi dosare penale. Există un partid care nu are nicio strategie politică, nimic, absolut, în afară de "Dragnea la puşcărie!", a spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel