Cluj: Referendum cu acuze

Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu scoate la suprafață discordia dintre reprezentanții USL și cei ai PDL. Pe de-o parte, USL Cluj a sesizat BEJ că aleşii PDL din comune ameninţă alegătorii să nu se prezinte la referendum, în timp ce autoritățile din localitățile acuzate susțin că sunt ”minciuni sfruntate”.

USL Cluj a reclamat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) că primari sau viceprimari ai PDL din mai multe comune din judeţ i-au îndemnat şi "ameninţat" pe alegători să nu se prezinte la referendum. Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că USL a depus la BEJ Cluj sesizări, în legătură cu mai mulţi primari şi viceprimari PDL de comune care, folosind diverse tertipuri, inclusiv oferindu-le cetățenilor băutură, i-au îndemnat pe alegătorii să nu se prezinte la referendum.

"Am sesizat BEJ Cluj în legătură cu faptele mai multor primari şi viceprimari PDL din mai multe comune ale judeţului care au îndemnat alegătorii să nu se prezinte la referendum. Avem informaţii că primarul din Băişoara, Minodora Luca, i-a ameninţat pe alegători să nu se prezinte la referendum. De asemenea, primarul şi şeful de post din comuna Măguri Răcătău s-au dus din casă în casă să îi îndemne pe oameni să nu se prezinte la vot. În satul Sărata, comuna Panticeu, viceprimarul Augustin Moldovan a oferit alegătorilor băutură la barul său pentru a nu se prezenta la vot", a spus Lăpuşan.

Ca urmare a aspectelor semnalate, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, în cazul sesizării din comuna Panticeu, şi pe cel de pe lângă Judecătoria Turda în cazul sesizării legate de comuna Băişoara, în timp ce sesizarea privind Măguri Răcătău urmează să fie soluţionată.

De cealaltă parte, primarul comunei Băişoara, Minodora Luca, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că acuzaţiile USL sunt "minciuni sfruntate".

"Este o provocare a celor de la USL, acuzele lor că am ameninţat oamenii să nu meargă la referendum sunt minciuni sfruntate. Eu mă simt ameninţată, ca primar PDL, de aceste acuze. Eu nu am ameninţat pe nimeni şi nici nu am îndemnat pe nimeni să nu meargă la vot. Cei de la USL vorbesc, care au rupt afişele electorale ale PDL şi au pus sâmbătă afişele lor, când nu se mai făcea campanie electorală?", a spus Minodora Luca.

Duminică, în județul Cluj, sunt așteptați la urne 597.825 de alegători trecuţi pe listele electorale, în cele 614 secţii de votare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel