Ciucă: Primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul național de facturare electronică, în prima zi de aplicare opțională e-Factura

Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că primele facturi au fost introduse astăzi în sistemul național de facturare electronică, în prima zi de aplicare opțională e-Factura în relația firmelor cu partenerii de afaceri.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: ”Primele sute de facturi au fost introduse astăzi în sistemul național de facturare electronică, în prima zi de aplicare opțională e-Factura în relația firmelor cu partenerii de afaceri.

Apreciez efortul Ministerului Finanțelor și ANAF pentru acest pas important către digitalizarea economiei. Vor avea în continuare sprijinul meu, în calitate de prim-ministru, pentru următoarea etapă, când transmiterea facturilor în sistem electronic devine obligatorie începând cu 1 iulie 2022, precum și pentru implementarea sistemului informatic de monitorizare a transporturilor de bunuri pe teritoriul României, Radarul Mărfurilor.

Aceste două proiecte reprezintă mai mult decât reforme incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, ele sunt esențiale în relația mediului de afaceri cu administrația publică.

Modernizarea și digitalizarea relației statului cu mediul de business vor conduce la reducerea birocrației, creșterea interacțiunii între firme și autorități, scăderea cheltuielilor publice, colectarea mai multor fonduri la buget și, implicit, resurse mai multe pentru investiții în beneficiul cetățenilor și pentru proiecte sociale.România are nevoie de o viziune integrată care să valorifice fondurile naționale și europene pentru finanțarea unui mix de măsuri de sprijinire a categoriilor sociale vulnerabile și de susținere a investițiilor care generează creștere economică și modernizare.”

Citește și Ciucă: Toate cele 24 de ținte și jaloane din PNRR au fost îndeplinite

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi seară, că toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate de România pentru primul trimestru au fost îndeplinite.

„Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe pagina oficială a Guvernului României.

Activitatea Guvernului va continua pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani pe care România îi va investi pentru dezvoltare și în beneficiul cetățenilor, potrivit premierului Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel