Ciucă: Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei

Ciucă: Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei
Ciucă: Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei

Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei, a afirmat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, după ce, în aceeaşi zi, Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE şi perspectiva de membru în cazul celor trei state. 

'Astăzi, Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE şi perspectiva de membru pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noştri apropiaţi din est şi aspiraţiile cetăţenilor lor pentru societăţi mai prospere şi mai democratice', a afirmat Nicolae Ciucă într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Comisia Europeană a recomandat ca Republica Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE cu condiţia ca aceasta să realizeze reforme importante, a anunţat, vineri, la Bruxelles, preşedintele executivului european, Ursula von der Leyen.

Cu condiţia ca liderii ţării să menţină cursul în ceea ce priveşte reformele economice şi lupta împotriva corupţiei, credem că ţara are potenţialul de a se ridica la înălţimea cerinţelor unei candidaturi, a declarat ea într-o conferinţă de presă. Totodată, a anunţat Ursula von der Leyen, Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE să acorde Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE.

Comisia recomandă Consiliului, în primul rând, să acorde Ucrainei o perspectivă europeană şi, în al doilea rând, să îi acorde statutul de ţară candidată. Aceasta, desigur, cu condiţia ca ţara să realizeze o serie de reforme importante, a declarat oficialul într-o conferinţă de presă.

Tot vineri, Comisia Europeană a anunţat că Georgia trebuie să îndeplinească anumite condiţii...

Tot vineri, Comisia Europeană a anunţat că Georgia trebuie să îndeplinească anumite condiţii înainte de a i se putea acorda statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit unui comunicat al CE, acestei ţări ar trebui să i se acorde statutul de candidat după ce vor fi abordate o serie de priorităţi.

Pentru a reuşi, ţara trebuie acum să se unească din punct de vedere politic, pentru a proiecta o cale clară către reforma structurală şi către Uniunea Europeană - o cale care să stabilească în mod concret reformele necesare, să implice societatea civilă şi să beneficieze de un sprijin politic larg, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă la Bruxelles. 

Citește și - Ucraina, țară candidată la UE. Kremlin: Au loc mai multe transformări, pe care le urmărim foarte îndeaproape

Kremlinul a reacționat, după ce Comisia Europeană s-a pronunțat favorabil pentru acordarea statului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

Kremlinul a reacţionat cu prudenţă la pasul făcut de Ucraina spre aderarea la Uniunea Europeană după ce Comisia Europeană a recomandat ca ţara să primească statutul de candidată, relatează dpa.

"Au loc mai multe transformări, pe care bineînţeles le urmărim foarte îndeaproape", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei ruse Interfax.

El a spus că Moscova este conştientă de "întărirea componentei de apărare a Uniunii Europene".

Moscova a acuzat în trecut UE că se transformă dintr-o alianţă economică într-o "actor militant agresiv".

Zelenski, după ce UE a anunțat că recomandă ca Ucrianei să i se acorde...

Vineri, după ce executivul UE a anunţat că recomandă ca Ucrainei să i se acorde statutul de ţară candidată, Volodimir Zelenski a spus că acest lucru va ajuta Kievul să învingă Rusia.

"Este primul pas pe calea către aderare la UE care va aduce cu siguranţă victoria noastră mai aproape. Recunoscător Ursulei von der Leyen şi fiecărui membru UE pentru o decizie istorică", a postat Zelenski pe Twitter.

De asemenea, a mai precizat el, se aşteaptă ca liderii UE să aprobe propunerea la summitul Consiliului European de săptămâna viitoare.

Un discurs al lui Putin, amânat cu o oră din cauza unui atac cibernetic

Un discurs al președintelui Vladimir Putin a fost amânat cu o oră din cauza unui atac cibernetic, au anunțat reprezentanții Kremlinului, potrivit Sky News.

Incidentul a avut loc înainte ca liderul Rusiei să se adreseze Forumului Economic de la Sankt Petersburg. Discursul a fost amânat cu o oră din cauza acestuia.

Evenimentul a fost afectat de un atac de tip „denial of service", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) au loc atunci când site-urile web sunt inundate cu un trafic prea mare în încercarea de a le face indisponibile.

Hackerii folosesc o „rețea zombie" sau botnet, o colecție de computere compromise, pentru a lovi site-urile sau serverele cu mai multe date decât pot gestiona. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel