Cîțu: Vreau program transpartinic, inclusiv cu USR, care să ducă la securitatea energetică a României în 2026

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu, președintele PNL, a vorbit despre securitatea energetică a României.

Florin Cîțu, președintele PNL, a fost prezent în studiul Digi24, unde a vorbit despre ceea ce îl nemulțumește în coaliția cu PSD și UDMR și despre dorința ca România să ajungă la o securitate energetică în 2026.

„S-a decis că trebuie să crească pensiile cu 10% pentru că așa era o promisiune electorală făcută de partenerii de coaliție. Este important că și noi, și partenerii de coaliție, cei cu care am făcut acest compromis la guvernare, dorim binele românilor. A, că eu am văzut și mă deranjează că partenerii de coaliție vin, înainte de a avea o discuție în coaliție, și anunță niște măsuri în spațiul public, deși nu sunt aprobate în coaliție, și își arogă niște merite, vreau să le spun că nu este vorba despre alegeri acum.

Ieri, înainte de a intra în coaliție, am văzut că au prezentat un set de măsuri. Niște măsuri pe care nici nu le discutasem în coaliție. Foarte bine, au venit cu ele în coaliție. După ce am intrat în coaliție, nu au fost adoptate. Nici Ministerul de Finanțe nu a susținut reducerea TVA, de exemplu. Nu a fost adoptată ca măsură. Nu este vorba despre PSD ori PNL, e vorba despre români. Avem campania electorală în 2024, discutăm atunci. Acum, nu este momentul să arătăm cu degetul“, a precizat Florin Cîțu.

Program transpartinic, inclusiv cu USR

„Ca economist, ca liberal și președinte al PNL, vă spun că toate aceste măsuri luate în coaliție vor ajuta doar pe termen foarte scurt, 2 luni. Propunerea mea este să ne punem toți la masă, transpartinic, și aici aș aduce și USR-ul, să știți, să ne angajăm la un program care să ducă la securitatea energetică a României în anul 2026.

Aș vrea să fie transpartinic și să mă asigur de asta (...). Așa cum ne-am asumat pentru apărare 2%, putem să ne asumăm și pentru securitatea energetică a României în 2026“, a conchis Florin Cîțu, președintele PNL.

Popescu: Guvernul discută miercuri ordonanţa privind refacerea facturilor eronate la energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că va fi modificată procedura de decontare a facturilor compensate la energie, iar în şedinţa de Guvern de miercuri va fi introdusă ordonanţa care prevede refacerea facturilor întocmite eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării. 

'Facem modificări la procedura de decontare a facturilor compensate şi acolo vrem să introducem mâine în şedinţa de Guvern activitatea refacerii facturilor întocmite într-un mod eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării. Deci, este pe ordinea de zi acel act, ordonanţa Ministerului Muncii care modifică ceva la Legea 252 cu privire la decontările interne', a afirmat Popescu, marţi, la sediul PNL (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel