Cîțu, val de invective la moțiune: Orlando e animalul vostru de casă

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Florin Cîțu a susținut un discurs la dezbaterea moțiunii de cenzură de marți.

„De doi ani şi jumătate Guvernarea infractorului Dragnea manipulează şi comite infracţiuni pe bandă rulantă.

Vreau să vă spun că aveţi tupeu să veniţi astăzi în faţa românilor şi să spuneţi că rămâneţi la guvernare.

Să vă aduc aminte ce dezastru aţi făcut doar în ultimele 5 luni. Atât a trecut de la precedenta moţiune de cenzură.

Aţi aprobat OUG 114 şi aţi distrus sectoare întregi din economie, suprataxându-le, iar beneficiarii au fost doar ruşii. V-a ameninţat Standard and Poors cu schimbarea perspectivei la NEGATIV şi ati modifcat superficial OUG 114. Problemele au rămas.

I-aţi dat mandat lui Orlando, fără să discutaţi acasă, în Parlamentul României, să ceară scoaterea unor paradisuri fiscale de pe lista neagră a UE. România a fost umilită în acel moment cu girul dumneavoastră. Atunci trebuia să vă daţi demisia şi să-l luaţi şi pe Orlando.

Aţi pierdut locul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU- şi atunci era un moment bun să vă daţi demisia.

Acum câteva zile, presupun că tot cu mandat din partea premierului, Orlando a spus nici mai mult nici mai puţin, că îşi doreşte o UE cu două viteze- aceleaşi principii, dar reguli diferite. Şi atunci vă puteaţi da demisia.

Tot Orlando, care se pare că este acum animalul dumneavostră de casă, a negociat fără mandat cu Banca Mondiala un împrumut de 600 milione USD.

In ceea ce priveşte deficitul structural... am văzut că este o mare confuzie la ministerul Finanţelor. Ştiam că Orlando este pe dinafară, dar...chiar tot ministerul? Există două restricţii PERMANENTE în ceea ce priveşte deficitul bugetar. Una la deficit ESA, alta la structural. Comisia Europeană se referea la cel structual acum câteva zile. Orlando şi funcţionarii lui din minister au răspuns la altceva. Eu v-am mai zis, cartea nu a omorât pe nimeni.

Inflaţia a continuat să crească, dobânzile la fel, deficitele şi dezechilbrele macroeconomice să se adâncească... repet, vorbesc despre ultimele cinci luni.

Doamnă premier, acestea sunt lucruri care s-au întâmplat în ultimele 5 luni şi la fiecare dintre ele trebuia să vă daţi demisia. Dacă vă interesa România şi nu scaunul.

Dar cel mai grav este că nu vă asumaţi bugetul României.

La dezbaterea bugetului, v-am cerut să resepctaţi legea şi să semnaţi declaraţiile pe propria răspundere. Aţi refuzat.

Acum spuneţi că NU VĂ ASUMAŢI BUGETUL.

Atunci cum puteţi să guvernaţi? Ar trebui să vă daţi imediat demisia. Cum să guvernaţi cu un buget pe care nu vi-l asumaţi? Ştiţi că este infracţiune să prezentaţi în Parlament şi să susţineţi informaţii false?

Dragi români,

Filmul în care ne-a aruncat PSD de doi ani şi jumătate este o producţie Moscva (Maskva) Film.

Producţia Alidragnea si cei patruzeci de hoţi, după ce a rulat doi ani şi jumătate, se transformă. Actorul principal a mers la puşcărie. Iar acum PSD şi Maskva film ne vând Vasilica Albă Ca Zăpada şi Cei 27 de pitici.

Asistăm, conform scenariului de la Moscova, la o minune. Vasilica, care acum o lună juca un personaj negativ în AliDragnea şi cei patruzeci de hoţi, se transformă în Vasilica Albă Ca Zăpada. Mai mult, Vasilica Albă Ca Zăpada a furat şi rolul principal.

Cei 27 de pitici fermecaţi erau până acum câteva săptămâni hoţi în cealaltă producţie. Ca prin minune, vor să devină simpatici. Şi Iordăchilă cu ordonanţa 13 şi Orlandilă cu ordonanţa 114...

Pe cine credeţi că păcăliţi? Pe nimeni. Nici în ţară şi nici afară.

E momentul să mergeţi acasă şi să răspundeţi pentru tot ce aţi făcut”, a spus Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel