Cioloș își laudă mandatul. Răspuns pentru Dragnea

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că Guvernul pe care îl conduce nu "a pierdut miliarde de euro", așa cum afirmă președintele PSD, Liviu Dragnea, ci a reușit să aducă în România, anul acesta, 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană.

"Guvernul Cioloș nu 'a pierdut miliarde de euro', ci a reușit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare", a explicat Cioloș, într-o declarație transmisă prin intermediul purtătorului de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, scrie Agerpres.

Reacția prim-ministrului vine după ce președintele PSD a susținut că "Guvernul Cioloș este un risc de securitate națională pentru că România a pierdut miliarde de euro".

Potrivit lui Cioloș, actualul Guvern a crescut rata de absorbție cu peste 20%. "De la 58% — cât au reușit toate guvernele precedente începând cu 2007 — la aproape 82% în prezent", a menționat Cioloș.

El a completat că investițiile străine directe aduse în țară au crescut în 2016 cu peste 10% față de anul precedent.

"Guvernul Cioloș a adus în țară investiții străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, România are o creștere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană în condiții de stabilitate macro-economică", a mai transmis Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel