Ciolacu: Îmi doresc un guvern funcțional, un guvern care să colecteze ce este al statului român

Ciolacu: Îmi doresc un guvern funcțional, un guvern care să colecteze ce este al statului român  /  Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
Ciolacu: Îmi doresc un guvern funcțional, un guvern care să colecteze ce este al statului român / Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

La finalul ședinței coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a vorbit despre evaziunea fiscală din România. De asemenea, liderul PSD și-a exprimat opinia și despre numirea lui Marian Neacșu ca secretar general al Guvernului României.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că se estimează că România are o evaziune fiscală la 10% din PIB şi că 34% din TVA nu este colectat, adăugând că îşi doreşte un guvern funcţional, "care să colecteze ce este al statului român".

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă ministrul de Finanţe va veni în faţa coaliţiei cu o propunere de buget în care să fie luată în calcul eliminarea unor deduceri pentru anumite companii, astfel încât să fie aduşi mai mulţi bani la buget, Ciolacu a spus: "Cred că va veni, în primul rând, cu măsuri fiscale de a aduce din organizarea instituţională. În acest moment se estimează că România are o evaziune fiscală la 10% din PIB, mai exact, ca să şi cuantificăm, 10% din PIB sunt Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii. (...) 34% din TVA nu este colectat în România. Acest lucru cuantificat în bani (...) înseamnă 6 miliarde de euro. Noi, în loc să ne gândim să atragem fondurile europene în exerciţiul financiar trecut, discutăm prea mult de PNRR, bani care vor veni peste un an, doi şi în loc să reorganizăm vama, să introducem cât mai repede radarul mărfurilor şi în zonele în care există marea evaziune, toată facturarea să fie electronică, vorbim cum să tăiem din salarii şi din pensii. Este incorect. Eu îmi doresc un guvern funcţional, un guvern care să colecteze ce este al statului român".

Liderul PSD a adăugat că ministrul Finanţelor va veni luni în şedinţa coaliţiei de guvernare şi cu măsurile prin care să fie acoperite aceste probleme - evaziunea fiscală şi necolectarea TVA.

"Repet, zone în care există evaziune, alcoolul, se va impune într-un termen foarte scurt şi ministrul de Finanţe e cel responsabil, nu preşedintele Camerei, care vă va spune luni exact paşii să implementăm aceste lucruri. (...) Nu creşte nicio acciză. Vorbim de facturare electronică în anumite zone unde există evaziune", a încheiat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ciolacu, despre Marian Neacșu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Marian Neacşu este reabilitat juridic şi va fi un secretar general "de excepţie" al Guvernului României.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, de ce PSD, care a susţinut permanent că are mulţi specialişti, nu a propus pe altcineva pentru funcţia de secretar general al Guvernului, în locul lui Marian Neacşu, condamnat penal, Ciolacu a spus: "În primul rând, să înţeleg că dacă domnul Neacşu a avut fiica angajată 4 luni nu este specialist şi este doar un penal. Domnul Neacşu cu adevărat nu a fost atât de norocos ca alţii să nu ... este reabilitat juridic, cazierul domnului Neacşu este curat, iar din punctul meu de vedere domnul Neacşu va fi un secretar general de excepţie al Guvernului României".

Marian Neacşu a fost numit marţi în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată în Monitorul Oficial, mai scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel