Ciolacu: Este exclusă varianta ca PSD să intre la guvernare alături de PNL

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre criza politică actuală, din coaliţia de la guvernare, provocată de revocarea de către Florin Cîţu a lui Vlad Voiculescu, de la conducerea Ministerului Sănătăţii. 

"În primul rând, constatăm că de câteva ore, Guvernul României nu are un ministru al Sănătăţii. O asemenea iresponsabilitate... ei sunt iresopnsabili că nu avem un ministru al Sănătăţii când trecem prin această pandemie cu toţii. (...) Este cel mai important ministru în contextul actual. Vorbim prea mult de această coaliţie a incompetenţilor, a morţii. Pe noi ne interesează ce face Guvernul, nu coaliţia. Coaliţia s-a constituit fiindcă aşa a vrut domnul preşedinte Iohannis, fără să ţină cont de partidul care a câştigat alegerile, iar acum vedem consecinţele", a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD ar putea intra la guvernare cu PNL, Marcel Ciolacu a declarat: "Am avut această propunere, de guvern de uniune naţională, dar preşedintele a răspuns clar că nu doreşte aşa ceva. Este exclusă varianta ca Partidul Social Democrat să intre la guvernare alături de PNL. Când se întâmplă aşa ceva, te întorci la votul popular. Te întorci la popor ca să facem alegeri anticipate".

PSD a transmis şi un comunicat de presă pe această temă

"Dacă nu sunt capabili să-și rezolve criza creată, singura soluție este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate. PSD nu va susține din Parlament niciun guvern minoritar PNL. PSD nu va susține niciun guvern condus de PNL sau de USR PLUS. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel.

Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o. Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR PLUS pentru întreaga societate", transmite PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel