Ciobanii iau cu asalt Palatul Parlamentului. Protestele degenerează

Protestul ciobanilor de la Palatul Parlamentului a degenerat. Protestatarii au intrat pe carosabil, iau cu asalt Palatul Parlamentului. Sunt mii de persoane care protestează, în jur de patru mii. Autocare cu oieri din toată țara urmează să ajungă. Protestul, programat pentru ora 12:00, a început mult mai devreme. 

UPDATE: Doi dintre reprezentanții ciobanilor nu au fost lăsați să intre la consultări și au fost scoși afară din Parlament. 

UPDATE: "Oamenii sunt nemulțumiți, sunt scăpați de sub control, au plecat singuri în marș. Nu știu ce facem", a spus Marcel Andrei, președintele Sindicatului Oierilor. El a spus că nu este autorizat ceea ce se întâmplă acum. La ora 13:30 urmează să aibă loc discuția la Comisia de Agricultură. El susține că parlamentarii ar trebui să-și dea demisia în bloc. 

UPDATE: Deși a fost forțat cordonul de jandarmi și ciobanii au ajuns pe carosabil, ei se plimbă pașnic în jurul Palatului Parlamentului. 

Ciobanii sunt sunt nemulțumiți de legea 407/2006, cunoscută drept Legea vânătorii, modificată în 2015. În urma modificărilor, este interzis pășunatul animalelor domestice în terenul agricol propriu între 6 decembrie și 24 aprilie și este limitat numărul de câini care poate păzi turma. Parlamentarii au stabilit ca la șes, ciobanii să aibă la stână doar un câine, la deal, doi câini, iar la munte, trei câini. Dacă un cioban încalcă legea, primește o amendă de o mie de lei. Ciobanii se întreabă cum ar putea păzi 600 de oi cu trei câini, așa cum susțin aleșii. În plus, ei sunt nemulțumiți de întârzierea primirii subvențiilor din agricultură. Ciobanii susțin că parlamentarii nu le știu nevoile și activitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel