Cine sunt denunțătorii judecătoarei Veronica Cîrstoiu

dascalu
dascalu

Lumea Justiției scrie că avocatul Adriana Dascalu, denunțătorul de la DNA  în dosarul șpăgii de 1,2 milioane de euro care ar fi ajuns la judecătorul Veronica Cîrstoiu, a fost condamnată   pentru trafic de influență, în 2007, la un an de închisoare. Un alt denunțător este avocatul Ileana Alina Raducan, care a mai fost arestată în 2008 pentru constituirea unui grup de falsificatori de acte pe baza cărora mai mulți craioveni au contactat credite de la BCR.

[caption id="attachment_354737" align="alignleft" width="310"] Avocatul Adriana Dascălu Foto: luju.ro[/caption]

Adriana Dascălu, după ce a fost exclusă din Baroul București – tradițional,  s-a înscris în Baroul București – Bota și l-a tras după ea și pe fiul judecătoarei Cîrstoiu, Florin Cergan.

Potrivit luju.ro, Adriana Dascălu a fost condamnată pentru coruptie, în urma unui dosar instrumentat tot de DNA. În 2007, pe când era avocat în Baroul București – tradițional, Adriana Dascalu a fost condamnată definitiv la un an de închisoare pentru trafic de influență.

Ca urmare a condamnarii, Baroul București tradițional a exclus-o din profesie pe Adriana Dascalu. Rămasă pe drumuri, Adriana Dascalu a depus o cerere de înscriere în Baroul Bucuresti – aripa Bota. Consiliul acestei structuri a analizat hotărârile judecatorești și, constatând că a expirat perioada de interdicție de a mai profesa de un an, a luat decizia să o înscrie în barou ca avocat definitiv.

 Adriana Dascalu, deși  este principalul martor-denunțător, cu calitate de învinuită în dosar, procurorii DNA nu au cerut și arestarea acesteia

O altă denunțătoarea în cauza judecatoarei Cîrstoiu este avocata Ileana Alina Raducan din Baroul Dolj, trimisă în judecată de DNA în stare de libertate, pentru infracțiunile de cumparare de influență și dare de mită, alături de judecatoarele TMB Viorica Dinu și Antoanela Costache. Ea este acuzată că l-ar fi ajutat pe Dinel Staicu să scape de închisoare oferind 5000 de euro unui grefierului.

Ileana Alina Raducan a mai fost arestată în 2008, fiind acuzată că ar fi fost liderul unui grup de falsificatori de acte, pe baza cărora mai mulți craioveni au contractat credite bancare de la BCR Craiova. Potrivit anchetatorilor, vreme de șase luni, grupul condus de avocata Alina Răducan, soția interlopului Mădălin Țiganu’, a reușit să scoată din bancă aproximativ 5 miliarde de lei vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel