Cine este prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, fiica a două mame, care îl înfruntă pe Putin

Premierul Finlandei, Sanna Marin
Premierul Finlandei, Sanna Marin

La 34 de ani, a devenit cel mai tânăr premier din lume în 2019, urmând să conducă țara prin pandemia de coronavirus și acum în alegerea de a se alătura NATO.

Prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, femeia care ține piept Rusiei lui Vladimir Putin cu cererea de aderare la NATO, fiica unui cuplu curcubeu format din două mame, a dat dovadă de curaj împotriva liderului de la Kremlin. 

În decembrie 2019, la doar 34 de ani, a devenit cel mai tânăr premier din lume, luând locul unei alte femei, Antti Rinne, șefa unui guvern descurajat în urma unei serii de greve în republica scandinavă, potrivit unui articol publicat de Europa Today.

Licențiată în științe politice, Marin a fost ales prima dată consilier orășenesc la vârsta de 27 de ani. După patru ani de președinție a Consiliului orașului Tampere, aceasta s-a impus în politică națională.

Ascensiunea politică

În 2015 a intrat în Parlamentul finlandez ca deputat și, după realege în 2019, a fost aleasă ca ministru al Transporturilor și Comunicațiilor. Datorită popularității sale, în același an a candidat la conducerea Partidului Social Democrat, pentru a deveni mai târziu a treia femeie prim-ministru a Finlandei.

Și așa s-a trezit în situația foarte dificilă de a trebui să conducă națiunea printr-unul dintre cele mai grele momente din istoria sa recentă, pandemia de coronavirus, cu rezultate care au fost aplaudate de mulți

Bineînțeles că vorbim despre o țară de doar cinci milioane și jumătate de locuitori răspândiți pe un teritoriu foarte mare, dar decesele legate de Covid au fost doar 4.284, mult mai puțin decât cele aproape 19 mii ale Suediei vecine. 

2. Sanna mari... (sanna-marin-2_59912100.jpg)

Sursa Foto: Facebook Sanna Marin

Familia Sannei Marin

Și tocmai în timpul pandemiei și-a îndeplinit visul de iubire, căsătorindu-se în august 2020 cu bărbatul care i-a fost partener timp de 16 ani, Markus Raikkonen, director de comunicare și fost fotbalist. Cei doi aveau deja și o fetiță de doi ani. În conformitate cu regulile privind Covid, ceremonia a avut loc în reședința oficială din Helsinki, unde au participat doar 40 de invitați.

Alegerea care a necesitat curaj

După criza Covid, s-a trezit să se confrunte cu cea generată de invazia Ucrainei de către Rusia, țară cu care Finlanda împarte o graniță de 1.300 de kilometri. 

Și, împreună cu Suedia, condusă de o altă femeie, Magdalena Andersson, a decis să facă pasul cel mare de aderare la Alianța Atlantică. O alegere care, oricum ai judeca-o, cu siguranță a necesitat curaj. 

În tinerețe, Marin a crescut cu mama și partenera ei într-un apartament închiriat. În urmă cu câțiva ani, ea a declarat că în copilărie se simțea „invizibilă” pentru că nu putea să vorbească deschis despre familia ei.

Ea a susținut mereu că mama ei a ajutat-o ​​foarte mult, convingând-o că în viață poate face tot ce vrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel