Cine este avocata grațiată de două ori de președinte, la șapte luni diferență

basescuț
basescuț

Președintele Traian Băsescu a grațiat de două ori aceeași persoană, o avocată. 

"N-am făcut multe grațieri în primul meu mandat. În al doilea mandat nu există nicio grațiere, nici măcar pe motive umanitare. Grațierea este un act de voință al președintelui și punct", a spus Traian Băsescu, potrivit Antena 3. 

Dovezile găsite în urma unei anchete Antena 3 arată că deși Ministerul Justiției a avizat negativ ambele cereri de grațiere ale avocatei Nicoleta Mărăcine, președintele a grațiat-o de două ori, la o diferență de 7 luni.

Avocata Nicoleta Costantin Mărăcine a fost condamnată prima dată în 2003. Acuzația: escrocherie într-un dosar de retrocedare a introdus solicitări semnate de persoane decedate în 1966 şi 1970. Ea a fost judecată în lipsă, pentru că a dispărut imediat după ce dosarul a intrat pe rol în instanţă. Când a fost găsită, după doi ani, familia sa a atacat polițiștii. Femeia era însărcinată și a acuzat dureri abdominale, fiind dusă la maternitatea Polizu. Pedeapsa cu închisoarea primită a fost graţiată de Traian Băsescu, înaintea alegerilor din 2009.

Între timp, avocata Nicoleta Constantin Mărăcine cumulase o pedeapsă de 5 ani şi două luni de închisoare. În 22 decembrie 2009, chiar în prima zi după învestirea sa în cel de-al doilea mandat de preşedinte, Traian Băsescu a graţiat-o din nou pe Nicoleta Costantin Mărăcine de un rest de pedeapsă de un an de închisoare, rămas neexecutat. 

Înşelăciuni imobiliare, fugă de arest şi agresarea poliţiştilor sunt infracţiunile pentru care Traian Băsescu a considerat că avocata Nicoleta Mărăcine nu merită să stea în spatele gratiilor. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23