Cine a blocat tăierea pensiilor speciale. ”Ipocriții care astăzi se bat cu cărămida în piept...” Răspunsul lui Marcel Ciolacu

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a discutat despre pensiile speciale în cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat despre pensiile speciale în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel", realizată de Anca Alexandrescu la Realitatea Plus.

”Cine nu vă lasă să tăiați pensiile speciale?” a fost întrebat premierul. 

"Cum adică cine nu mă lasă? Noi am avut o lege trecută prin Parlament convenită alături de comisie,în cererea de plată numărul 3, trimisă și acceptată de către comisie, în care s-au tăiat pensiile speciale. Cu adevărat, am negociat foarte multe lucruri în ceea ce privește pensiile ocupaționale, care din punctul meu de vedere au fost trecute pe nedrept în jalon ca fiind pensii speciale. Ipocriții care astăzi se bat cu cărămida în piept, că nu s-a făcut nimic în acest demers, sunt cei care au trecut tot în PNRR că deciziile CCR o să fie luate în considerare numai în ceea ce privește pensiile magistraților", a afirmat Marcel Ciolacu.

”S-a opus sistemul la tăierea pensiilor speciale?” a mai fost întrebat. 

"Eu nu pot. Eu, Marcel Ciolacu, și nici Parlamentul actual, nu puteam să îndreptăm ceva din trecut. Prezentul e consecința trecutului, dar pe viitor pensiile speciale s-au reglementat foarte clar. Partea de contribuție, din acest moment, contează cel mai mult. În zona de justiție a existat o negociere legată de ieșitul la pensie și în ceea ce privește procentul de trecere între contribuție și special", a susținut premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel