Cinci migranţi au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat în largul insulei spaniole Lanzarote

Cinci migranţi au murit şi alţi şase au fost daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat din cauza valurilor puternice în largul insulei spaniole Lanzarote, au anunţat miercuri autorităţile locale, informează AFP, scrie Agerpres.

"Echipele de salvare au putut recupera cinci trupuri neînsufleţite, în pofida dificultăţilor cauzate de furtuna puternică, responsabilă de răsturnarea ambarcaţiunii", a explicat într-un comunicat administraţia locală din Lanzarote, insulă din Arhipelagul Canare, în largul Marocului.

Echipele de salvare au reuşit să salveze alte patru persoane care se aflau la bordul ambarcaţiunii improvizate, ce ar fi transportat 15 migranţi în total, a declarat pentru postul public TVE un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Lanzarote, Isidoro Blanco.

"Şase persoane au fost date dispărute", a spus el, subliniind că marea este "periculoasă" în această perioadă, "cu valuri de trei sau patru metri".

Persoanele salvate au explicat că au plecat pe mare vineri, potrivit acestui purtător de cuvânt. Nicio informaţie nu a fost oferită cu privire la ţările lor de origine sau la identitatea lor.

Căutarea de persoane dispărute continua miercuri, cu mijloace aeriene şi marine, au informat pe Twitter serviciile de urgenţă de pe Insulele Canare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel