Ciclonul tropical Blake e așteptat să lovească vestul Australiei

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Primul ciclon tropical care urmează să lovească anul acesta Australia a început să se formeze în vestul acestei țări.

Primul ciclon tropical care urmează să lovească anul acesta Australia a început să se formeze în vestul acestei țări, iar meteorologii se așteaptă ca ploi și vânturi puternice să afecteze regiunea Kimberley, a anunțat Biroul australian de Meteorologie, citat de The Guardian.

Potrivit meteorologilor, ciclonul ar putea să aducă ploi în unele regiuni afectate de incendiile puternice de vegetație din această țară.

„Nu suntem foarte siguri cu privire la cât de multă ploaie ar aduce ciclonul în zonele afectate de incendii și nici nu știm cum aceste fenomene vor influența operațiunile de stingere a incendiilor", a declarat luni Neil Bennett, reprezentantul Biroului de Meteorologie.

„Dar începând de miercuri există posibilitatea unor furtuni, deci ne așteptăm la ploi în această regiune", a adăugat acesta.

Specialiștii estimează că ciclonul ar urma să se intensifice începând de marți și se așteaptă la vânturi de aproximativ 125 de kilometri pe oră.

Autoritățile au recomandat ca populația să se pregătească pentru acest ciclon și să își facă rezerve de apă, mâncare, baterii și alte produse esențiale, notează Mediafax. Totodată, a fost emisă o alertă de inundații în zona de vest a regiunii Kimberley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel