CIA, greșeală enormă: ISIS are proporții incredibile

Statul Islamic a recrutat o armată de sute de mii de militanți, cu mult mai mare decât estimările inițiale ale CIA, potrivit unui înalt lider al kurzilor, citat de cotidianul britanic The Independent.

Liderul kurd a declarat că abilitatea Statului Islamic de a ataca simultan pe fronturi separate din Irak și Siria arată că armata ISIS cuprinde cel puțin 200.000 de persoane, de șapte sau opt ori mai mare decât estimărilor serviciilor vestice de informații, care determinau cifre de 31.500 de membri.

Fuad Hussein, șeful de personal al președintelui kurd Massoud Barzani, a declarat pentru The Independent că numărul jihadiștilor a crescut exponențial după ce au fost recrutați mulți tineri arabi din teritoriile ocupate de ISIS.

El estimează că ISIS controlează o treime din Irak și o treime din Siria, în total o populație undeva între 10 și 12 milioane de persoane.

"În Kurdistan, luna trecută, atacau în șapte locuri diferite concomitent", spune Hussein.

Cifra anunțată de Hussein este importantă pentru că subliniază dificultatea pe care o întâmpină SUA în tentativa de a elimina ISIS cu atacuri aeriene. În septembrie, CIA calcula că ISIS are între 20.000 și 31.500 de luptători.

Jihadiștii ISIS au decapitat un alt ostatic american, convertit la Islam -VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel