Chirieac: Simpla condamnare a lui Voiculescu nu satisfăcea

Analistul politic Bogdan Chirieac spune că sentința în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) nu are legătură nici cu justiția, nici cu dreptatea, dovezile indicând că se urmărește lichidarea postului Antena 3.

"Ne așteptam la această execuție politică. Era evident după mersul și desfășurarea procesului respectiv că urma plutonul de execuție. Nu are nicio legătură această sentință nici cu justiția, nici cu dreptatea, nici cu zicerile de postsecurism și postcomunism. Are cu opoziția față de actuala putere politică a postului Antena 3. Dacă nu exista postul de televiziune Antena 3, sau exista și era favorabil puterii, nu aveam această sentință. Nu cred că democrația va fi stabilită în această țară, nu de către actualii candidați la președinție", a spus Bogdan Chirieac.

Întrebat cum comentează reacția de pe Facebook a premierului Victor Ponta, care a scris că va face tot ce-i stă în putere pentru a apăra libertatea presei, analistul a răspuns:

"Nu m-ar mira ca și dl. Băsescu să facă același tip de declarație. Și dânsul luptă pentru libertatea presei, inclusiv pentru libertatea de expresie a Antenei 3".

Bogdan Chireac crede că au existat "destule dovezi" că procesul în care a fost condamnat Voiculescu urmărea să lovească în Antena 3.

"Simpla băgare la pușcărie a lui Voiculescu nu satisfăcea. Important era să se creeze dificultăți Antenei 3. Doar nu e prima dată în istoria recentă a României când am văzut trusturi de presă sufocate întâi economic și apoi predate unora și altora", a afirmat Chirieac.

Victor Ponta: Antena 3 va fi aici. Voi lupta pentru presă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel