Chirieac: Nu se știe dacă rămâne Dragnea. Decizia nu e tranșată

Liviu Dragnea a hotărât să rămână la șefia PSD, după decizia definitivă a ICCJ, în dosarul Referendumul, iar Comitetul executiv al PSD îl susține ”aproape în unanimitate”. 

Analistul politic Bogdan Chrieac avertizează că nu se poate spune în acest moment dacă Liviu Dragnea va rămâne în funcție. Reacțiile internaționale sunt importante, iar PSD a luat o decizie sub conducerea lui Liviu Dragnea care îi vulnerabilizează poziția...președintelui Liviu Dragnea.

”Partidul a hotărât la cald ca dl. Dragnea să rămână președinte. Cred că decizia nu e definitivă, a spus analistul politic Bogdan Chirieac. Decizia va fi tranșată în funcție de reacțiile internaționale. Depinde, deci, cum va comunica PSD. Din exterior se vede că toată conducerea fostă și actuală a acestui partid este sau va fi condamnată pentru corupție. Până și sentința pentru Liviu Dragnea se bazează pe pachetul de legi ce privesc corupția. Dosarul a fost trimis în instanță de Direcția anti-corupție. PSD trebuie să explice că nu e vorba de nicio luare de mită, ci despre demersul primelor două partide din România, PSD și PNL, de a pune capăt cu doi ani mai devreme epocii Băsescu, o perioadă întunecată din istoria României. Trebuie explicat că Liviu Dragnea a fost condamnat fiindcă a chemat oamenii la vot. Nici măcar nu le-a spus cu cine să voteze. În plus, în această iarnă, PSD și-a introdus singur criterii de eligibilitate pentru conducerea partidului, a votat un Cod de integritate. Conform acestui cod, dl Dragnea a devenit incompatibil și trebuie să renunțe la șefia PSD. După ce a votat Codul sub conducerea dlui Dragnea, PSD nu mai aplică acest cod, în cazul dlui Dragnea. E greu de explicat acest lucru”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel