Chirieac: Confruntare în PSD. Lucrurile se tranșează

Bogdan Chirieac a comentat situația mai multor lideri PSD care au ales să petreacă sărbătorile în România. Analistul politic este convins că foarte curând va avea loc o confruntare în interiorul Partidului Social Democrat. 

"Cu siguranță că va avea loc o confruntare în interiorul PSD-ului. Nu știu dacă se va întâmpla în ianuarie, februarie sau martie. În PSD, senzația mea este că lucrurile se vor tranșa cumva. În cazul președinteului Iohannis eu nu sunt convins că el nu va pleca din țară de sărbători. A avut această obișnuință a concediilor în exterior. Oricum, dânsul poate fi cel mult beneficiarul luptelor interne din PSD. Pe de altă parte, un alt Guvern cu un eventual Cioloș prim-ministru nu va fi în nici un caz în favoarea președintelui Iohannis," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Chirieac spune că efectuarea concediilor în țara pe care o conduci reprezintă o formă de respect pentru locuitori, mai ales că România este a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. 

"Eu cred că există tot mai trează această conștiință a faptului că atunci când ești în fruntea țării, este bine să îți faci concediile în țară cu poporul tău. Nu în Florida, nu în Baleare. Măcar cât ești în frunte: Cât ești prim-ministru, cât ești ministru, după aceea poți să te duci unde vrei. E și o formă de respect pentru a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Liderii ei fac vacanțe formidabile, luxuriante. Cu toată această creștere economică, România s-a consolidat pe penultimul loc în privința PIB-ului per capita în Uniunea Europeană, cu toată dragostea," a continuat Bogdan Chirieac. 

Analistul politic spune că PSD-ul mai are foarte multe de realizat, iar un lucru demn de notat este că bugetarii vor mai lucra câteva zile între Crăciun și Anul Nou, spre deosebire de alți ani. 

"Sunt foarte multe de făcut, iar eu mă așteptam din partea PSD-ului să aibă sesiunea parlamentară extraordinară după 15 ianuarie. Au foarte multe legi de votat în continuare. Știți foarte bine că Directiva Europeană nu au mai implementat-o, au lăsat-o pentru la primăvară. Sunt multe alte legi și nu numai în justiție. Toată atenția s-a concentrat pe justiție, dar sunt legi importante și în multe alte domenii: legea prevenției, modificări substanțiale în sănătate, în educație, în legile privind achizițiile publice. Mă așteptam ca PSD-ul să muncească. România nu își poate permite atâtea concedii. Totuși să salutăm faptul că Guvernul Tudose nu a făcut punte între Crăciun și Anul Nou. Dând acea punte bugetarilor, blocau tot sistemul privat. Asta a inventat-o premierul Ponta, în ciuda opoziției noastre, a presei. Rău a făcut. E bine că săptămâna viitoare se reia activitatea în țară. Cel puțin pentru firmele private este foarte bine," a completat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel