China se angajează să îşi reducă emisiile de CO2

Poluare China
Poluare China

China se angajează să îşi reducă cu 17% volumul emisiilor de dioxid de carbon pe unitatea de Produs Intern Brut (PIB) până în anul 2015, a indicat sâmbătă premierul Wen Jiabao, în faţa delegaţilor la Adunarea Naţională Chineză, parlamentul ţării, transmite AFP.

Consumul de energie pe unitate de PIB se va reduce cu 16 procente pe perioada celui de-al 12-lea plan cincinal (2011-2015), a adăugat şeful guvernului, citat de Agerpres.

Pe viitor, „trebuie să promovăm în mod eficient gestionarea cu economie a resurselor şi protecţia mediului. Trebuie să răspundem schimbărilor climatice“, a mai afirmat primul ministru chinez. Pentru atingerea acestui obiectiv este necesar ca, în cinci ani, consumul de surse de energie nefosile să fie de 11,4% din cel de energii primare, faţă de nivelul de 8,3% din 2010.

China a adoptat un program ambiţios de energii regenerabile, mai ales eoliană şi hidraulică, precum şi de construire de centrale nucleare. Ţara asiatică emite în prezent cel mai mare volum de dioxid de carbon pe plan mondial, 70% din necesarul său de consum energetic fiind asigurat din cărbune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel