China OPREȘTE tradiția după TREI decenii. Economia este ZGUDUITĂ

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

China a renunțat la impunerea unui obiectiv pentru Produsul Intern Brut pentru prima dată în ultimele decenii, acuzând „marea nesiguranță" cauzată de pandemia de coronavirus.

China a renunțat la impunerea unui obiectiv pentru Produsul Intern Brut pentru prima dată în ultimele decenii, acuzând „marea nesiguranță" cauzată de pandemia de coronavirus, conform The Guardian. Astfel, țara asiatică recunoaște marile provocări pe care le înfruntă din cauza unei economii instabile și a ostilităților internaționale crescânde.

Congresul Național al Poporului, cel mai important eveniment politic chinez al anului, a fost subminat de acuzațiile pentru Beijing cum că a doua economie a lumii ar trebui să fie trasă la răspundere pentru epidemie, dar și de probleme interne legate de șomaj.

Factori greu de prezis

„Nu avem o țintă specifică pentru creșterea economică, în acest an. Acest fapt se întâmplă pentru că țara noastră va înfrunta factori care sunt greu de prezis în dezvoltarea dlor din cauza marii nesiguranțe privind pandemia Covid-19 și mediul economic și comercial internațional", a spus premierul chinez Li Keqiang, la începutul Congresului din Beijing.

Astfel, este prima dată din 1990, anul în care China a impus obiective de PIB, când conducerea țării comuniste nu a impus o țintă. Premierul a mai spus că, în loc de obiectiv, va „da prioritate stabilizării locurilor de muncă și asigurării standardelor de viață".

Creșterea economică va încetini și mai mult

Li a spus că dilema economică se va adânci, ținând cont de scăderea cu 6,8% din primul trimestru al anului 2020, prima din 1992. Astfel, creșterea va încetini și mai mult în T2 2020.

Promisiunile nu au încetat complet, totuși, fiindcă prim-ministrul a anunțat o creștere de 3,5 a inflației, peste 9 milioane de locuri de muncă urbane și o țintă de șomaj urban în jur de 5,5%. Beijingul va încerca și să ridice veniturile personale în linie cu creșterea economică și eliminarea sărăciei din rândul cetățenilor din mediul rural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel