China impune sancțiuni pentru 28 de cetățeni americani, inclusiv pentru Mike Pompeo

China impune sancțiuni pentru 28 de cetățeni americani, inclusiv pentru Mike Pompeo
China impune sancțiuni pentru 28 de cetățeni americani, inclusiv pentru Mike Pompeo

După ce administrația Trump a plecat de la Casa Albă, Republica Populară Chineză a impus sancțiuni pentru 28 de persoane din SUA, inclusiv Mike Pompeo, fostul secretar de stat.

Republica Populară Chineză a impus sancțiuni pentru 28 de persoane din Statele Unite, inclusiv pentru fostul secretar de stat Mike Pompeo, pentru „acțiuni nebunești care au interferat grav în afacerile interne ale Chinei”.

Declarația Ministerului de Externe a Chinei a venit în momentul în care Joe Biden a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii și administrația lui Donald Trump și-a încheiat mandatul la Casa Albă.

Acuzații grave pentru oamenii lui Trump

Potrivit declarației, printre cei sancționați se numără și consilierul comercial al lui Trump, Peter Navarro, consilierul pentru securitate națională, Robert O'Brien, secretarul asistent pentru afacerile din Asia de Est și Pacific, David Stilwell, secretarul pentru sănătate, Alex Azar și trimisul la ONU, Kelly Craft. Beijingul a sancționat, de asemenea, pe fostul consilier al securității naționale din mandatul lui Donald Trump, John Bolton, și pe fostul consilier Stephen Bannon. Ministerul a declarat că cetățenii americani sancționați, din interesele lor politice egoiste și din prejudecățile și ura împotriva Chinei, nu au arătat nicio atenție pentru interesele popoarelor din China și SUA.

„Aceste persoane și membrii familiilor acestora au interdicție de a intra pe continentul Chinei, Hong Kong și Macao. Ei și companiile și instituțiile asociate acestora sunt, de asemenea, restricționați să facă afaceri cu China.”, se arată în comunicatul emisa de Republica Populară Chineză.

John Bolton, reacție imediată

La scurt timp după declarația chineză, Bolton a scris pe Twitter: „Vești minunate pentru o zi de inaugurare! Accept această recunoaștere prestigioasă a eforturilor mele neîncetate de a apăra libertatea americană”.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Hua Chunying, a cerut noii administrații americane să pună din nou în comun relațiile bilaterale, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel