China, despre faptul că ar urma să înarmeze Rusia: SUA nu sunt în poziția de a arăta cu degetul la relațiile chino-ruse

Beijingul a negat cu fermitate afirmațiile SUA conform cărora China se gândește să înarmeze Rusia în războiul său împotriva Ucrainei.

Un purtător de cuvânt chinez a declarat că SUA nu este în măsură să facă cereri după ce diplomatul american Anthony Blinken a avertizat Beijingul să nu furnizeze arme Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, scrie Al Jazeera.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin, a spus că Republica Populară Chineză „nu va accepta niciodată ca SUA să arate cu degetul la relațiile chino-ruse sau chiar să ne constrângă”.

Comentariul său vine după ce Blinken și-a exprimat „îngrijorarea profundă” cu privire la „posibilitatea ca China să ofere sprijin material letal Rusiei”.

„Până în prezent, am văzut companii chineze… oferind sprijin non-letal Rusiei pentru a fi utilizat în Ucraina. Îngrijorarea pe care o avem acum se bazează pe informațiile pe care le avem că se gândesc să ofere sprijin letal”, a declarat Blinken pentru CBS News după ce s-a întâlnit sâmbătă cu ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, la Conferința de securitate de la München.

Wang Wenbin a spus că SUA „nu sunt în poziţia de a face cereri Chinei”.

El a subliniat, de asemenea, „parteneriatul de colaborare” al Beijingului cu Moscova, despre care a spus că a fost construit pe baza nealinierii și neconfruntării.

Relațiile dintre Statele Unite și China s-au deteriorat și mai mult de când Washingtonul a declarat că Republica Populară Chineză a trimis cu un balon spion deasupra țării, după care avioanele de luptă americane l-au doborât la ordinul președintelui Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel